Četvrtak, JUNE 13, 2024
tekstovi_logo


Mali djecak je pitao svoju majku:
Zasto places?
Zato sto to moram.., odgovorila je majka.
Ali, ne razumijem..., rekao je djecak.
Majka ga je zatim zagrlila i rekla: Nikad i neces razumjeti...
Djecak je poslije upitao svoga oca: Zasto mama nekad place bez razloga?
Pa sve zene placu bez razloga.., nehajno odgovori njegov otac. Ali, djecak se jos uvijek pitao zasto zene placu ,pa se uputio do jednog starog mudrog sejha... On sigurno zna odgovor., pomislio je.. O, ucitelju, zasto zene zaplacu tako lahko?
Sejh mu je odgovorio:
Kad je Allah swt stvarao zenu, On je ucinio da ona bude veoma posebna. Ucinio je njena ramena dovoljno snaznim da mogu iznijeti svu tegobu svijeta, ali istovremeno i tako njeznim da mogu pruziti utociste. Dao joj je snagu toliku pa ona moze izdrzati teskocu porodjaja i bol koji joj i poslije zadaju njena djeca. Dao joj je i snagu pa ona nastavlja da ide dalje i kad svi odustanu i ona se brine o svojoj porodici i kroz bolesti i teskoce, bez da se na to zali.
Dao joj je i osjecajnost toliko veliku, pa ona voli svoju djecu pod svim uslovima, pa i kad je oni zestoko necim povrijede. Podario joj je i snagu da izdrzi pomazuci svog supruga i pored gresaka koje on cini i svorio je nju od njegovog rebra, jer ona je ta koja stiti njegovo srce. Dao joj je i mudrost, pa ona zna da dobar muz nikad nece namjerno povrijediti svoju zenu, vec da je to nekad samo ispit njene odluke da ostane s njim bez kajanja. I, na kraju, dao joj je i suze. To je samo njeno, posebno samo za nju da to korist kad joj zatreba. Ona za to ne treba razlog i ne treba to nikome da objasnjava. To je nesto njeno.
Vidis sinko, ljepota zene nije u njenoj odjeci koju nosi, nije u izgledu njenog lica ili u nacinu na koji ceslja kosu. Ljepota zene je u njenim ocima, jer to su vrata njenog srca, mjesta gdje ljubav stanuje.
Mali djecak je otisao i vise nikoga nije to upitao...


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

POUKE I PORUKE

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaPOSJETITE MINBER.BA