Ponedjeljak, JULY 22, 2024
tekstovi_logo


Selam Alejkum, draga braco i sestre u islamu. Nakon dugo odgadjanja, konacno sam se pokrila i mogu vam reci da je to jedan veliki izazov u americkom gradu u kojem su se srusile one velike zgrade.

Nisam bas naisla na podrsku svojih roditelja iz razloga sto ih je strah za moju sigurnost. Ali, kada malo razmislim, uvijek je u zivotu postojao neki razlog, prepreka za ostvarenje tog mog dugogodisnjeg nijeta: prvo komunizam, ili sam "previse mlada za to", ili " kako ces takva na fakultet u Americi", ili "kako ces naci posao za hidzabom", i sada zadnje "Amerikanci ce te gledati kao teroristu i izgubit ces posao". Dakle, uvijek ce postojati neki dunjalucki razlog, koji nije ni priblizno vrijedan koliko je vrijedno udovoljiti Allahu i ne osjecati se licemjerno.
Dakle, konacno sam napravila jos jedan korak naprijed ka usavrsavanju svog imana (Allah najbolje zna), i molim Svoritelja, da sve sto radim u zivotu radim radi Njegove milosti i Njegovog zadovoljstva.

Molim Allaha da me isto tako podrzi u ovom nijetu, i postedi me iskusenja i isto tako molim Allaha da i ja i sva moja braca i sestre imaju hajra u ovom mom postupku.

Lijepo je hodati Velikom americkom metropolom, biti aktivna zena muslimanka, i u isto vrijeme udovoljiti Allahu.

Eto, zavrsila sam i fakultet, i nasla sam posao i nisu me jos izbacili, naprotiv - cijene moju odluku, a to ko me gleda kao teroristu i nije toliko ni bitno, jer se haman ne osvrcem. Ljudi su u biti jako ignorantni i povrsni, i da nije hidzab opet bi me sudili po necemu.

Zato, molim Allaha da nam svima osvijetli put istine i pravde, i da nam ojaca korake na dunjaluku i na ahiretu. Amin!

Dakle, braco i sestre i vas bih zamolila da mi uputite iskrenu dovu da opstanem u ovom drustvu u svom potpunom liku muslimanke i u dusi i u vanjstini. Amin!
Imate iskren selam od mene!


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

ZA SESTRE

POSJETITE MINBER.BA

  • Ljetni odmor – plijen vjernika
    Piše: Kenan-ef. Ćosić Ljeto je uveliko nastupilo, vrućine dolaze i mnogi razmišljaju kako i gdje provesti godišnji odmor. Navodimo nekoliko univerzalnih smjernica kako da iskoristimo...
  • Srebrenica – krvava epizoda naše domovine
    Piše: Reuf Ibreljić Jedanaesti je juli. Sunce grije, peče, spušta svoje vrele zrake na ovaj dunjaluk, a dolje daleko na ovom komadiću zemlje bosanske kao...
  • Bolest zvana šutnja
    Priredio: dr. Hajrudin Ahmetović Ubija užitak i sprečava radost… Četiri su znaka ove bolesti pa ih se pripazimo! Dr. Ratib Nabulsi kaže: “Postoji bolest šutnje...