Utorak, MARCH 05, 2024
tekstovi_logo

Zvijezda zurnalizma, Khadija Ben Ganna, prihvata hijab


Khadija Ben Ganna, realizatorka informativnog dijela satelitske TV kuce 'Al-Jazeerah', izazvala je nebrojene telefonske pozive u TV stanicu, pojavivsi se na udarnim vijestima sa novim izgledom - hijabom koji je pokrivao njeno tijelo. Alzirka porijeklom, zvijezda zurnalizma, Khadija Ben Ganna sa Al-Jazeera televizije odlucila se na ovaj korak jedan dan prije bajrama.


Ben Ganna kaze da je uspjela "pobijediti sejtana" nakon tri godine kolebanja oko ideje da se pokrije, dodajuci da na nju nisu uticali bilo kakvi pritisci iz urednistva ovoga kanala.


" Misljenje glavnog kruga direktora je bilo da je to licna stvar koju treba izuciti na profesionalnom nivou," izjavila je ona.

Prikazni testovi na ekranu sa zurnalistkinjom dok je u hijabu, su se desili prije dvije godine, ali ona se dvoumila da li da to i ostane tako.

Ben Ganna kaze da je njen odlucujuci momenat bio onoga trena kada je na el-Dzezirinom programu zvanom, 'Sheri'ah vel Hajat', gostovao jedan egipatski islamski ucenjak, Omar Abdul Kafi.

Al-Jazeera je vecinom vlasnistvo katarske vlade i gledana je preko satelitske mreze od strane miliona gledalaca sirom svijeta.

Priredila: Umm Fatima
Izvor: BBC


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

ZA SESTRE

POSJETITE MINBER.BA

  • O pohvalosti nošenja košulje
      Od Ummu Seleme, radijallahu anha, prenosi se da je rekla: “Poslanikova, sallallahu alejhi ve sellem, najdraža odjeća bila je košulja.” Ebu Davud i Tirmizi,...
  • Zaboravljeni ibadet: post u mjesecu ša‘banu
    Piše: mr. Elvedin Pezić Mjesec ša‘ban odlikuje se u odnosu na druge mjesece, između ostalog, i po jednom, danas zapostavljenom, ibadetu – postu. Allahov Poslanik,...
  • Neobaziranje – vrlina koja nam je svima potrebna
    Piše: Mithad R. Ćeman, prof. Zanemarivanje, neobaziranje, ne mariti za nečim, ne osvrtati se, ne pridavati pažnju, pokazati nezainteresiranost, vrlina je koja nam je danas prijeko...