Utorak, MARCH 28, 2023
tekstovi_logo

Zvijezda zurnalizma, Khadija Ben Ganna, prihvata hijab


Khadija Ben Ganna, realizatorka informativnog dijela satelitske TV kuce 'Al-Jazeerah', izazvala je nebrojene telefonske pozive u TV stanicu, pojavivsi se na udarnim vijestima sa novim izgledom - hijabom koji je pokrivao njeno tijelo. Alzirka porijeklom, zvijezda zurnalizma, Khadija Ben Ganna sa Al-Jazeera televizije odlucila se na ovaj korak jedan dan prije bajrama.


Ben Ganna kaze da je uspjela "pobijediti sejtana" nakon tri godine kolebanja oko ideje da se pokrije, dodajuci da na nju nisu uticali bilo kakvi pritisci iz urednistva ovoga kanala.


" Misljenje glavnog kruga direktora je bilo da je to licna stvar koju treba izuciti na profesionalnom nivou," izjavila je ona.

Prikazni testovi na ekranu sa zurnalistkinjom dok je u hijabu, su se desili prije dvije godine, ali ona se dvoumila da li da to i ostane tako.

Ben Ganna kaze da je njen odlucujuci momenat bio onoga trena kada je na el-Dzezirinom programu zvanom, 'Sheri'ah vel Hajat', gostovao jedan egipatski islamski ucenjak, Omar Abdul Kafi.

Al-Jazeera je vecinom vlasnistvo katarske vlade i gledana je preko satelitske mreze od strane miliona gledalaca sirom svijeta.

Priredila: Umm Fatima
Izvor: BBC


Add this page to your favorite Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Share

BUDIMO PRIJATELJI

ZA SESTRE

POSJETITE MINBER.BA